WAAROM PROFESSIONELE WASMACHINES

Waarom professionele of industriële wasserij apparatuur?
Er bestaat een zeer groot verschil tussen de professionele en industriële apparatuur en witgoed oftewel huishoudapparatuur.

Voor de hand liggende verschillen zijn prijs, kwaliteit en duurzaamheid.  Zo gaat een witgoed wasmachine bijvoorbeeld 5000 wasbeurten mee, een professionele wasmachine gaat 10.000 – 15.000 wasbeurten mee en een industriële wasmachine gaat 15.000 – 30.000 wasbeurten mee.

Er zijn echter ook verschillen die minder voor de hand liggen. Het energieverbruik is veel lager door bijvoorbeeld gebruik van warm water voor wasmachines of door het gebruik van een wasdroger die gasverwarmd is. Deze verschillen in energieverbruik kunnen wel oplopen tot 50%!

Andere opmerkelijke verschillen zijn o.a. wasmachines en drogers zijn veel sneller, minder verbruik van wasmiddelen/chemicaliën, veel betere kwaliteit van het verwerkte textiel (ook qua comfort), minder slijtage van textiel etc.

Veel goede redenen dus om voor het verwerken van aanzienlijke hoeveelheden wasgoed te kiezen voor professionele of industriële apparatuur.

Professionele en industriële wasmachines vindt u in: hotels, wasserijen, wasserettes, sportscholen, beauty centra, ziekenhuizen, op schepen, vakantieparken, campings, etc. Iedere toepassing heeft zijn specifieke eisen. Laat u zich vooral goed voorlichten om zodoende de juiste keuze te maken.

Bekijk ons aanbod professionele wasmachines